Насловна / Разно / Да право свако – дете ужива лако – Дечијa недеља у нашој школи

Да право свако – дете ужива лако – Дечијa недеља у нашој школи

Да право свако – дете ужива лако

Немогућност одласка у право позориште, у оквиру Дечије недеље сваке године надоместимо гостовањем позоришта из наше  околине. Ове године у гостима нам је било позориште лутака „ Лане“ из Кикинде. Њиховом представом Супер миш,почело је обележавање Дечије недеље у нашој школи под слоганом „ Да право свако – дете ужива лако“.

Мали предшколци, ученици нижих разреда и петаци уживали су у веома интересантој и веселој представи Супер миш. Сценографија, живописне лутке и одлична глума допринели су да се сви осећамо као у правом позоришту. Уживали смо сви и заказали смо поновно дружење.

Пријем првака у Дечији савез сваке године обележимо свечаном приредбом. Тако је било и ове године. Дванаест ученика првог разреда, постали су чланови Дечијег савеза.

Почетак приредбе припао је предшколцима који су се представили рецитовањем и певањем научених песама.

Били су за сваку похвалу што је и доказано великим аплаузом од стране публике – родитеља. Затим су се заједничким наступом представили ученици другог, трећег и четвртог разреда. Смењивале су се рецитације, песме и драмски комади.

И њихови наступи  награђивани су  великим аплаузима.

Слике за крај и задовољна лица свих присутних доказ су да је приредба била успешна.

Ђаци прваци су на поклон добили беџеве и добродошлице, балоне напуњене бомбонама и честитке, а остали ученици послужени су такође бомбонама.

Цртање на бетону, окупило је све ученике и напунило школско двориште малим и великим креативцима. Спортски терени били су прекривени уметничким радовима наших ученика.

У четвртак ни ситна киша није спречила да се одржи вашар, најомиљенији дан у оквиру Дечије недеље. Продавало се и куповале за „све паре“. Од зарађеног новца купиће се реквизити за потребе свих ђака у школи.

По мишљењу ђака, најлепши дан је био „спортски дан“ који је био у петак. Ученици нижих разреда загревали су се на полигону, а затим трчали крос, док су ученици виших разреда прво трчали крос, а затим наставили спортско дружење.

И ова Дечија недеља успешно је обележена.

Актив учитеља, васпитачица и наставници.