Насловна / Разно / Пријем првака – школска 2019/2020. година

Пријем првака – школска 2019/2020. година

Данас је у нашој школи било свечано и радосно јутро. Заједно са својим родитељима, ђаци прваци су први пут крочили у нашу школу и постали наши најмлађи ђаци. У име школе добродошлицу им је пожелео директор Зоран Спасић и  учитељица Смиља Миленовић, која је са својим бившим ђацима, а садашњим петацима,  припремила кратку приредбу добродошлице.

Песмама Добродошли сви прваци, Ал је леп овај свет, Има једна Марија и Другарство дочарали су сву лепоту школског живота кроз широк спектар онога што сачињава школски живот, док су песму  Жаба чита новине и Петлић отпевали заједно сви, и прваци и петаци.

Рецитацијом Првак, Стефан им је пожелео да буду вредни мали ђаци, а Зорица рецитацијом Честитка прваку честитала полазак у школу. Јасмина им је рецитовала песму једне мачке која је желела такође да иде у школу, а Огњен им је говорио о тајнама које постоје у ђачком животу. Рецитацијом Школа и Друг другу, Ања и Стефан испричали су им шта је то школа и другарство.

На самом крају приредбе чули су песму Другарство, којом им је послата порука да буду добри другари.

За ову прилику учитељица им је поклонила добродошлице и мале поклончиће. Девојчицама цветове, а дечацима змајеве од папира, чему су се јако обрадовали.

Од града Зрењанина добили су ђачке торбе са прибором , а од школе свеске са ликом Светог Саве.

Приредби су присуствовали родитељи првака и малобројне колеге које су  упутили речи похвале и ђацима петацима и учитељици. Овог дана сви су били подједнако срећни и поносни, без обзира да ли су били прваци, петаци или учитељица.

 Смиља Миленовић

ОШ „Стеван Книћанин“ Книћанин

Пријем првака Пријем првака Пријем првака