Насловна / Aктивности / Посета средњој школи “Милева Марић“ у Тителу

Посета средњој школи “Милева Марић“ у Тителу

20140123_111118

У СУСРЕТ СРЕДЊОЈ ШКОЛИ

          Програм професионалне оријентације ове школске године био је довољан подстицај да се оствари сарадња са Средњом техничком школом “Милева Марић“ из Титела.

            Наиме, сарадња је постојала и раније кроз презентовање смерова и занимања  за које школа оспособљава, али је учињен и корак даље, који се састојао из посете  средњој школи, од стране ученика основне школе “Стеван Книћанин“ из Книћанина. У исто време  у посети су били и ученици основне школе “Светозар Милетић“ из Титела, па је дан  био обогаћен сусретом и дружењем са  вршњацима.

            Да присутним буде пријатно, побринули су се директор СТШ  Јадранка Пешти, професори машинске и економске групе предмета и настаници практичне наставе.

Након упознавања уследио је обилазак простора и радионице, где ученици реализују практичну наставу у првој, другој и трећој години за занимање аутомеханичара  и механичара грејне и расхладне технике. На једном месту могли су се видети стругови, брусилица , глодалица, апарат за заваривање, али и мотори   аутомобила, трактора, косилице, чија намена је стручно објашњавана од стране наставника.

            По обиласку радног простора вратили смо се у учионицу и присуствовали  представљању школе, коју су припремли ученици четвртог разреда економског смера. При пртезентовању осврнули су се на дугу традицију школе, али и на постигнуте успехе поменутих машинских група занимања, што сведочи о њиховом раду. На крају је било речи о ваннаставним активностима и наравно матури, која заокружује још један циклус живота и школовања  наших ученика.

            По повратку у  матичну школу сабрали смо утиске, при чему су учеици били задовољни целокупним дешавањем, што ће им помоћи да употпуне информације о средњим школама и занимањима и надамо се допринети њиховом правом избору.

                                                                                              Педагог-  Бранка Диклић Ћурчић