Дечија недеља

Ове године Дечија недеља трајала је у периоду од 02.10. до 06.10.2023. године под мотом „ Велико срце деце Србије“.

Као и сваке године, традиционално у нашој школи обележавање Дечије недеље започели смо свечаном приредбом поводом пријема ђака првака у Дечији савез. Приредбу су припремили васпитачи са својом предшколском и млађом групом деце, као и учитељице другог, трећег и четвртог разреда. На бини која је била у знаку јесени, смењивали су се учесници који су рецитовали и певали пригодне песме за своје другаре о јесени, школи и другарству, а прваци су се захвалили отпевавши песму „Саобраћајац“. На крају су првацима и њиховој учитељици подељене Добродошлице и беџеви које је обезбедила директорица. Приредба је била посећена од стране родитеља и мештана.

У уторак за ученике нижих разреда, предшколце и млађу групу организовано је гледање позоришне представе „ Зунзарина палата“ у извођењу луткарског позоришта „Лане“ из Кикинде. Луткарски мјузикл веома се допао свима присутнима. Ученици су пуни лепих утисака напустили салу уз договор са глумцима да се поново друже и заједничком сликом за крај.

У среду је одржан кроз за све ученике. Ученици су трчали у природи поред Тисе и долме. Сви ученици су се потрудили да претрче задате стазе, а велику подршку пружали су им наставници и родитељи.

У четвртак је био вашар. Богате тезге и велики број продаваца и купаца био је показатељ да су на вашару сви уживали. Куповало се и продавало све и свашта. Хладна лимунада, слатки сладоледи, колачи, воће, школски прибор, а било је и зимнице. За сваког понешто. Мириси колача и воћа употпуњени жамором и гужвом са свих страна, били су најбољи показатељи да је вашар омиљени дан у оквиру обележавања Дечије недеље и да га не треба мењати јер тог дана сви уживају.

У петак су ученици виших разреда представљали нашу школу на манифестацији „Европско село“ која се одржавала у Зрењанину. Наша школа представљала је Аустрију. Наставници и ученици виших разреда су се потрудили да достојно представе ту eвропску земљу богатим штандом који је био у духу знаменитости те земље.

Као сваке године тако и ове, у организовању различитих активности учествовали су сви запослени (наставно и ваннаставно особље )и сви ученици заједно са предшколцима и млађом групом.

„Велико срце деце Србије“ је мото који ће се читаве године спомињати у свим школама у Србији, а у нашој школи велико срце од хамера са именима свих ученика красиће пано у ходнику школе.

Хвала свима!❤️☀️🤗