Кључни датуми за малу матуру


За нешто мање од месец дана осмаци ће полагати завршне тестове. Припремили смо линкове до сајтова на којима могу пронаћи корисне информације у вези уписа у средње школе, битних датума, примера тестова са претходних година …

Кључни датуми су 17. јун када се полаже тест из српског језика, 18. јуна се полаже тест из математике и 19. јуна тест из трећег предмета. 21. јуна ће бити објављени прелиминарни резултати на сајту МСШ – КАЛЕНДАР (mojasrednjaskola.gov.rs), а 24. јуна коначни резултати. На поменутом сајту моја средња школа, можете пронаћи све битне датуме и информације који се тичу попуњавања и предаје листе жеља.

Тестове и решења са завршних испита из претходних година можете наћи на адреси Тестови са претходних завршних испита (ceo.edu.rs) (решења се налазе на линковима – упутсво за оцењивање).

Надамо се да ће наведене информације помоћи ђацима (и родитељима) да успешно и са што мање стреса прођу кроз све фазе уписа, и одаберу и упишу жељену средњу школу. Ако имате неких питања и недоумица, ту смо да вам помогнемо са додатним информацијама и саветима.

Осмацима желимо да добро искористе преостало време до полагања завршних тестова вежбајући задатке и понављајући научено градиво и себи омогуће упис у жељену средњу школу!