Филип Стојановић на Окружном такмичењу из Технике и технологије

Лана Младеновић, ученица 7. разреда, је разговарала са Филипом Стојановићем о његовим успесима на такмичењу из Технике и технологије и написала репортажу.

Филип Стојановић је један од ученика шестог разреда Основне школе „Стеван Книћанин“ који је храбро закорачио пут такмичења. Својом упорношћу и преданошћу, Филип је показао да се са правилним приступом и трудом могу постићи изванредни резултати, чак и када су изазови велики. Освојио је друго место на Окружном такмичењу и пласирао се на Републичко такмичење из Технике и технологије. Припремао се за такмичење два до три месеца,  уз помоћ своје наставнице Марије Кравар која га подржавала и усмеравала у сваком тренутку. Филип је током тих припрема марљиво учио и вежбао.

На такмичењу му је додељен нацрт по ком је морао направити кућицу. Иако је имао трему, није дозволио да га то обесхрабри. Ту трему је користио као додатну мотивацију да се још више труди и показује своје вештине. Пре практичног дела решавао је тест који је показао његово теоријско знање, добру припрему.  Када је дошао практични део, Филип се концентрисао и бацио се на посао. Руке су му дрхтале од узбуђења али то га није спречило да пажљиво прати нацрт и направи кућицу са великом прецизношћу и пажњом.  Филип је показао да је способан да теоријско знање примени у пракси и чак да се добро сналази у стресним ситуацијама.

На крају такмичења  су резултати објављени, и Филип је био одушевљен јер је постигао одличан успех. Његова кућица је била једна од најбоље направљених кућица на такмичењу . Његова упорност, храброст и преданост донели су заслужено признање и понос његовом разреду и школи. Филип Стојановић је показао да уз труд, рад и веру у себе, могућности су бесконачне. Његова прича инспирише све нас да сањамо велике снове и да се не бојимо изазова, већ да их храбро прихватимо и превазиђемо.

Филип, неуморно наставља пут ка победи, сада се спрема да покаже своје знање на републичком такмичењу, које ће се одржати 10. и 11. маја у Београду. Инспирацију за своје радове проналази на интернету, где истражује различите технике и идеје за своје креације. Он се највише фокусира на практични део. Свестан је да има још пуно рада и труда да уложи. Задовољан је својим успехом до сада, Филип се припрема да оствари своје снове и освоји још веће успехе, уз подршку школе, наставника и другара.

У нашој школи међусобна подршка је посебна вредност. Ученици се заједно боре и међусобно подстичу, наставници су увек ту за нас и за сва наша питања, а атмосфера је пуна пријатељства и солидарности.