Април, месец поезије у нашој школи

Април су обележила два догађаја на којима су се рецитовали стихови: Смотра рецитатора, традиционална манифестација наше школе и Песничка штафета – традиционална манифестација Градске библиотеке Жарко Зрењанин из Зрењанина.

Тридесет ученика је учествовало на Смотри рецитатора из свих разреда и забавишта. Жири у саставу Драгана Бусулаџић, Сенка Зубић и Горан Зечевић су прогласили победнике по разредима. Рецитовале су се песме на српском и руском језику, духовите, веселе, тужне, пролећне, зимске, романтичне… Рецитатори су се потрудили да одаберу интересантне песме, запамте текст, али и да га изражајно изговоре и пробуде у публици осећања.

Гост песник овогодишње Песничке штафете је био Урош Петровић, који је направио мали шоу и поделио неколико награда за тачне одговоре на необична, загонетна питања. Добили смо од Уроша и 2 нова питања за Квиз у библиотеци. Стефан Кодић са песмом Снег и Немања Вучковић са песмом Звуци шуме су ушли у ужи избор и такмичили се са победничким песмама из 60 школа. Стефан Кодић је на том такмичењу освојио прво место у категорији нижих разреда. Прочитао је своју песму у препуној сали Културног центра у Зрењанину и преузео заслужену награду: бицикл, књиге, слаткише…

Снег

Падао је снег,
ја сам правио снешка,
показао сам другарима
то је била грешка.

Они су га срушили
и ја сам био тужан,
они су ми рекли
да је био ружан.

Аутор: Стефан Кодић, II разред