„Заједници заједно”

На конкурсу који је компанија НИС спровела 2023. године у оквиру свог програма друштвене одговорности „Заједници заједно“, нашој школи су одобрена средства за санацију 450 квадратних метара фасаде (припремни, изолаторски, зидарски и молерски радови) у циљу решавања безбедности, енергетске ефикасности, као и доприноса лепшем изгледу школе али и целог села.

У току марта завршени су сви радови на реновирању дела спољашње фасаде и школа је у месец април ушла са фасадом обојеном новим бојама, а реакције ученика, запослених и мештана Книћанина су веома позитивне.

У току маја, школу је посетила министарка просвете, Славица Ђукић Дејановић. Од министарке смо добили похвалу, када је нашу школу упоредила са београдским школама. Верујемо да је нова фасада допринела том општем утиску.

„Заједници заједно“ је друштвено одговорни програм који компанија НИС континуирано реализује већ 15 година у жељи да оснажи кључне стубове развоја друштва у локалним заједницама у којима послује, а град Зрењанин је део овог Програма од самог његовог оснивања. Програмски циклус спроведен у 2023. години ова компанија је усмерила пре свега на школе и креирање подстицајнијег окружења за образовање младих у складу са савременим моделима учења, као и подизање инфраструктурних капацитета школских и научних установа у Србији.

Изглед фасаде пре реновирања
Изглед фасаде после реновирања